logo

Werken bij het SCP

23 februari 2015

Bij het SCP werken ongeveer 100 mensen, verdeeld over vier sectoren en de stafafdeling bedrijfsvoering. De organisatie wordt aangestuurd door een directeur en een adjunct directeur die worden ondersteund door een directiesecretaris. Zie organogram.

De onderzoeksectoren worden aangestuurd door een sectorhoofd en per sector bemenst door een twintigtal (senior) wetenschappelijk medewerkers. Naast de vaste medewerkers beschikt het SCP over een kleine flexibele schil van medewerkers met een tijdelijk dienstverband. Deze schil bestaat vooral uit pas afgestudeerde wetenschappers en gespecialiseerde wetenschappers die deelnemen aan een tijdelijk project.

Het SCP heeft een relatie met zowel de academische als de beleidswereld. Het SCP onderscheidt zich ten opzichte van de beleidswereld door de wetenschappelijke borging die het SCP biedt. Het specifieke karakter van het werk van het SCP vraagt medewerkers met wetenschappelijke bagage. Om de wetenschappelijkheid van het SCP, ook op langere termijn, te kunnen borgen stelt het SCP alleen gepromoveerde medewerkers aan in vaste dienst.

Arbeidsvoorwaarden

Het SCP verricht onafhankelijk onderzoek voor alle departementen, maar is organisatorisch ondergebracht bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De medewerkers van het SCP zijn daarom als rijksambtenaar in dienst van het ministerie van VWS. Alle arbeidsvoorwaarden voor ambtenaren zijn van toepassing op medewerkers van het SCP.

Een 36-urige werkweek, die je in overleg op verschillende manier kunt invullen. Vier dagen van negen uur bijvoorbeeld, of je werkt veertig uur per week en spaart elke week vier compensatie-uren. In het geval van een 36-urige werkweek krijg je 23 vakantiedagen. Werk je 40 uur per week, dan krijg je daarnaast ongeveer 25 compensatiedagen. Verder is telewerken mogelijk, kun je parttime werken en is ouderschapsverlof goed geregeld. Het SCP stimuleert opleiding en ontwikkeling van medewerkers.  Je salaris wordt vastgesteld volgens de algemene normen van de Rijksoverheid.

Kijk voor alle arbeidsvoorwaarden op rijksoverheid.nl of op werkenbijhetrijk.nl.

Vacatures en stageplekken

Alle vacatures en stageplekken publiceert het SCP op de website www.scp.nl.

Contact

Heb je een vraag over vacatures, stages of werken bij het SCP in het algemeen, stuur een mail naar J.Lekahena@scp.nl.

Home / Organisatie / Werken bij het SCP

Menu