logo

Nieuwe cijfers over kernindicatoren sport 2016

17 oktober 2017

Vandaag presenteren het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de nieuwe cijfers van de Vrijetijdsomnibus 2016. Dit onderzoek geeft o.a. informatie over de deelname aan sport door de Nederlandse bevolking. De meting uit 2016 is de derde in een reeks, na eerdere metingen in 2014 en 2012.

Nederlanders zijn nog steeds (zeer) tevreden over het sport- en beweegaanbod: 86% gaf dit aan in 2016, in 2012 was dit 87%.  Deze conclusie is samengesteld uit vragen naar de aanwezigheid van voldoende sportaccommodaties in de omgeving, voldoende keus uit verschillende sporten in de buurt en voldoende fiets- en wandelpaden of andere openbare plekken om te bewegen.  Ook het aandeel mensen dat zich meestal veilig voelt bij sportwedstrijden laat weinig verandering zien in de afgelopen jaren. In 2016 voelde 75% van de Nederlanders die maandelijks of vaker sport of wedstrijden bezoekt zich meestal veilig. In 2012 was dit 73%.

De cijfers van de Vrijetijdsomnibus geven inzicht in de ontwikkelingen in:

De cijfers zijn beschikbaar via www.sportenbewegenincijfers.nl. Hier staan de belangrijkste trends en ontwikkelingen van de kernindicatoren over sport. Deze website wordt gecoördineerd door het RIVM en bevat een actueel overzicht van de kernindicatoren van het sportbeleid.

Home / Nieuws / Nieuwe cijfers over kernindicatoren sport 2016

Menu