logo

Oproep om Roze Vragenlijst in te vullen

19 oktober 2010

Het SCP start een landelijk onderzoek om de ervaringen van mensen met homoseksuele, lesbische en biseksuele gevoelens in kaart te brengen.

Rozemon logo rgb

Hoe staat het ervoor met de acceptatie van homoseksualiteit en biseksualiteit in Nederland? Om hier achter te komen is een landelijk onderzoek gestart door het SCP. Dit onderzoek heet de Roze Vragenlijst en staat van 18 oktober tot 31 december online op www.rozevragenlijst.nl Het doel van dit onderzoek is om de acceptatie in kaart te brengen van mensen die (ook) op hetzelfde geslacht vallen. 

Videoboodschap

Voormalig minister voor homo-emancipatie Ronald Plasterk heeft een videoboodschap opgenomen voor de Roze Vragenlijst om het belang van deelname te onderstrepen. "Het is hard nodig dat iedereen meedoet," stelt hij. De resultaten van het onderzoek zullen worden gepresenteerd aan de verantwoordelijke minister van homo-emancipatie.

In opdracht van OCW

Het onderzoek wordt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap uitgevoerd. De overheid wil graag weten wat de ervaringen van homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen zijn. Als dat nodig is, kan zij een plan voor verbetering bedenken door middel van het homo-emancipatie beleid.

Vragenlijst en informatie

Iedereen vanaf 16 jaar die gevoelens voor hetzelfde geslacht heeft (gehad) kan de vragenlijst op www.rozevragenlijst.nl anoniem invullen. Onder de deelnemers worden 100 cadeaubonnen verloot.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: info@rozevragenlijst.nl of het persbericht lezen. De betrokken SCP-onderzoekers zijn Diana van Bergen en Jantine van Lisdonk, en de projectleider is Saskia Keuzenkamp.

Flyer Roze Vragenlijst

Persbericht Rozevragenlijst

19 oktober 2010, pdf, 85kB

Download dit bestand

Home / Nieuws / Oudere nieuwsberichten / Oproep om Roze Vragenlijst in te vullen

Menu