logo

Niet-westerse migrant beweegt minder vaak voldoende

13 maart 2013

Op maandag 11 maart overhandigde Nico van Meeteren, Director of Innovation Levenslang Gezond bij TNO, het eerste exemplaar van het Trendrapport Bewegen en Gezondheid 2010-2011 aan Paul Huijts dg Volksgezondheid bij Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zie website TNO voor persbericht en rapport.

Het SCP heeft bijgedragen aan dit rapport met een hoofdstuk 'Verschillen in gedrag en opvattingen over bewegen tussen etnische groepen'.
De belangrijkste conclusie van de SCP bijdrage is dat niet-westerse migranten minder vaak voldoende bewegen dan de autochtone bevolking en de westerse migranten in Nederland. Deze verschillen zijn in het afgelopen decennium niet kleiner geworden. Op zoek naar een uitleg van deze verschillen is gekeken naar afzonderlijke beweegactiviteiten en verschillen in opvattingen over bewegen en sporten.
Niet-westerse migranten doen minder aan tuinieren, klussen en fietsen in de vrije tijd dan de andere groepen, maar lopen wel vaker naar hun werk of school. Daarnaast vinden niet-westerse migranten vaker dat het belang van sporten en bewegen voor de gezondheid wordt overdreven.

 

Home / Nieuws / Oudere nieuwsberichten / Nieuws uit 2013 / Niet-westerse migrant beweegt minder vaak voldoende

Menu