logo

Prof.dr. K. (Kim) Putters wordt directeur Sociaal en Cultureel Planbureau

08 maart 2013

vanaf 15 juni 2013

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst om de heer prof.dr. K. (Kim) Putters (1973) voor te dragen voor de benoeming als directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.  De voordracht wordt gedaan in overeenstemming met minister Schippers van VWS en gaat in per 15 juni 2013.

Putters is sinds 2003 lid van de Eerste Kamer, op dit moment is hij ook eerste ondervoorzitter van de Eerste Kamer. Sinds 2011 is hij vice-fractievoorzitter voor de PvdA in de Eerste Kamer en Bijzonder Hoogleraar Management van instellingen in de gezondheidszorg bij het instituut Beleid Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tevens is hij lid van het bestuur van de sectie Healthcare Governance (BMG).
Daarvoor was Putters onder meer universitair hoofddocent Beleid en bestuur van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, universitair docent Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg en stafmedewerker bij de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg. Hij begon zijn loopbaan in 1996 als assistent in opleiding aan de faculteit Sociale Wetenschappen en bij het Instituut Beleid en Management Gezondheidszorg aan de EUR. Putters heeft Bestuurskunde gestudeerd en is gepromoveerd in de sociale wetenschappen.
Putters heeft op verschillende plaatsen maatschappelijke functies vervuld, onder meer binnen de jeugdzorg en de GGZ.

De benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Home / Nieuws / Oudere nieuwsberichten / Nieuws uit 2013 / Prof.dr. K. (Kim) Putters wordt directeur Sociaal en Cultureel Planbureau

Menu