logo

Vanaf 7 juli sportcijfers snel en makkelijk toegankelijk via www.vzinfo.nl

07 juli 2015

De ontwikkelingen in het sportbeleid van VWS wordt gevolgd door middel van een aantal kernindicatoren. Deze kernindicatoren zijn voor het eerst integraal gepubliceerd in de Rapportage sport 2014. Nu zijn ze ook op een bondige wijze toegankelijk via www.vzinfo.nl. Hiermee is een stap gezet in de wens van VWS om sportcijfers snel en makkelijk toegankelijk te maken. De bedoeling is deze cijfers regelmatig bij te werken, zodat de meest recente informatie voorhanden is. Een van de eerste aanvullingen zal plaatsvinden begin oktober, als de resultaten van de Vrijetijdsomnibus 2014 bekend zijn.

In dit onderzoek van het SCP en het CBS wordt de Nederlandse bevolking bevraagd naar de deelname aan sport en cultuur, waarbij het zowel gaat om het bezoeken als het beoefenen van sport en cultuur in de vrije tijd. In 2012 is dit onderzoek voor het eerst uitgevoerd. Nu, twee jaar later, vindt een herhaling van dit onderzoek plaats.

 

Home / Nieuws / Oudere nieuwsberichten / Nieuws uit 2015 / Vanaf 7 juli sportcijfers snel en makkelijk toegankelijk via www.vzinfo.nl

Menu