logo

Kim Putters lid jury Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016

04 april 2016

De Nationale Zorgvernieuwingsprijs is dé prijs die vernieuwende ideeën voor betere zorg en welzijn in Nederland op weg helpt. Het thema van deze zevende editie is ‘zorg voor welzijn van oudere migranten’.

SCP-directeur Kim Putters is toegetreden tot de jury van de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016. Het thema van deze zevende editie is ‘zorg voor welzijn van oudere migranten’. De Nationale Zorgvernieuwingsprijs is dé prijs die vernieuwende ideeën voor betere zorg en welzijn in Nederland op weg helpt. Alle kanshebbers worden geholpen aan waardevolle tips en contacten met potentiële financiers. De winnaar krijgt € 75.000 om het idee uit te voeren. De uitreiking van de Nationale Zorgvernieuwingsprijs vindt plaats op 29 november 2016. ideeën kunnen tot 26 april 2016 worden ingediend.

Juryvoorzitter Diana Monissen: ‘Je kunt je natuurlijk afvragen waarom ‘zorg voor welzijn van oudere migranten’ het thema is van deze editie. Er moet gewoonweg wat gebeuren. Het aantal niet-westerse oudere migranten groeit hard: in 2010 waren het er 75.000 en in 2025 zijn er naar schatting 200.000. Als we kijken naar het belang van ieder individu, is het nodig te weten wat ook voor hun welzijn belangrijk is. Daarvoor moet je je in hen verdiepen. Hoe zijn ze opgegroeid? Hoe ging hun leven hier verder? Hoe willen zij oud worden en wat zijn hun verlangens? In veel organisaties gebeurt dat nog onvoldoende. Dat zou nog meer moeten om aan te kunnen sluiten op hun behoeften.'

De prijs is een initiatief van ZonMw en VSBfonds.  Bekijk voor meer informatie en de voltallige jury de website van de Nationale Zorgvernieuwingsprijs.

Voor vragen of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met pers@scp.nl of via 070 3407417.

Home / Nieuws / Oudere nieuwsberichten / Nieuws uit 2016 / Kim Putters lid jury Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016

Menu