logo

Ridder, den, Josje

Dr. J. M. (Josje) den Ridder
Wetenschappelijk medewerker
Onderzoeksthema's: publieke opinie, participatie, partijen, partijleden
E: j.den.ridder@scp.nl
Telefoon 06 1524 6848

Biografie

Josje den Ridder studeerde politicologie aan de Universiteit Leiden. In 2014 promoveerde ze aan die universiteit op een proefschrift over leden van Nederlandse politieke partijen. Daarin onderzocht ze in hoeverre partijleden een bijdrage kunnen leveren aan het functioneren van de representatieve democratie. Bij het SCP doet Josje onderzoek naar de publieke opinie en maatschappelijke en politieke participatie. Haar belangrijkste onderzoeksproject is het Continu Onderzoek Burgerperspectieven (COB).

Beknopte bibliografie

  • J. den Ridder en P. Dekker (2015). Meer democratie, minder politiek? Een studie van de publieke opinie in Nederland. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau.
  • J. den Ridder (2014). Schakels of obstakels? Nederlandse politieke partijen en de eensgezindheid, verdeeldheid en representativiteit van partijleden (proefschrift). Leiden.
  • J. den Ridder, H. Posthumus en P. Dekker (2013). Burgerperspectieven 2013|2. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau.
  • J. den Ridder en P. Dekker (2012). Op afstand gezet. Een onderzoek naar de publieke opinie op verzoek van de Parlementaire Onderzoekscommissie ‘Privatisering en verzelfstandiging’. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau
  • P. Dekker en J. den Ridder (2011). Stemming Onbestemd. Tweede verdiepingsstudie Continu Onderzoek Burgerperspectieven. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau.

 

Meer publicaties...

Josje den Ridder

Home / Organisatie / Alle medewerkers / Ridder, den, Josje

Menu