logo

Sterckx, Leen

Dr. L. (Leen) Sterckx
Wetenschappelijk medewerker
Afdeling methodologie
Specialisatie: Adviseur kwalitatief onderzoek
E: l.sterckx@scp.nl
Telefoon 06 1125 5084

Biografie

Van 1 september 2012 tot 1 november 2014 was Leen Sterckx wetenschappelijk medewerker bij de onderzoekssector Onderwijs, Minderheden en Methodologie. Zij deed onderzoek naar de achtergronden van huwelijksmigratie en de leefsituatie van huwelijksmigranten (zie publicatie Huwelijksmigratie in Nederland) en is ook gepromoveerd op partnerkeuze en (gemengde) huwelijken van Nederlanders van Turkse en Marokkaanse herkomst. Per 1 oktober 2015 is Leen in dienst als adviseur kwalitatieve methoden en als kwalitatief onderzoeker.

Bibliografie

  • Sterckx, L., Berends, D. en Rozema, N. (2015). Rapportage Cognitieve Test Vragenlijst Forum/Motivaction Arabische Herfst. Utrecht: Labyrinth.
  • Sterckx, L. (2014). Trouwen met een vreemdeling. Afstand en nabijheid in de relaties van ‘Turken’ en ‘Marokkanen’ in een gemengd huwelijk. Diemen: AMB-press.
  • Sterckx, L, Dagevos, J., Huijnk, W. en van Lisdonk, J. (2014) Huwelijksmigratie in Nederland. Achtergronden en leefsituatie van huwelijksmigranten. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau.

 

Leen Sterckx

Home / Organisatie / Alle medewerkers / Sterckx, Leen

Menu