logo

Turkenburg, Monique

Dr. M.C.M. (Monique) Turkenburg
Programmaleider Opgroeien en leren
Onderzoeksthema's: onderwijs, jeugd, opvoeden, gezin
E: m.turkenburg@scp.nl
Telefoon 06 1185 8242

Biografie

Monique Turkenburg studeerde Sociologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, met als specialisatie onderwijssociologie. Voordat ze bij het SCP begon, werkte ze als docent en onderzoeker aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, de Universiteit Tilburg en de Universiteit Utrecht. Ze hield zich vooral bezig met participatievraagstukken. Ze promoveerde in 1995 in Tilburg. Bij het SCP werkt zij als programmaleider en verricht onder andere onderzoek naar sociale gescheidenheid in het voortgezet onderwijs.

Beknopte bibliografie

  • Turkenburg, M. en R. Vogels (2017). Beroep op het mbo. Betrokkenen over de responsiviteit van het middelbaar beroepsonderwijs. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau.
  • Turkenburg, M. (2017). Aan boord, of tussen wal en schip? Waarom het goed is om te investeren in jongeren die om uiteenlopende redenen nog geen startkwalificatie hebben weten te behalen. https://www.aanpakjeugdwerkloosheid.nl/actueel/nieuws/2017/02/16/aan-boord-of-tussen-wal-en-schip.
  • Andries van den Broek, Cretien van Campen, Jos de Haan, Anne Roeters, Monique Turkenburg Lotte Vermeij (red.). De toekomst tegemoet. Leren, werken, zorgen, samenleven en consumeren in het Nederland van later. Sociaal en Cultureel Rapport 2016. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau.
  • L. Herweijer en M. Turkenburg (2016). Wikken en wegen in het hoger onderwijs. Over studieloopbanen en instellingsbeleid. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau.
  • M. Turkenburg (2015). Hoofdstuk 4 Onderwijs. In: E. Pommer en R. Bijl (red.). Vijf jaar Caribisch Nederland. Gevolgen voor de bevolking. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau.

Meer publicaties...

Home / Organisatie / Alle medewerkers / Turkenburg, Monique

Menu