logo

Vacature: HR-adviseur - Senior adviseur bedrijfsvoering

09 oktober 2017

Reageren kan tot 24 oktober

Het Sociaal en Cultureel Planbureau is een professionele organisatie die wetenschappelijk werkt en dat op onafhankelijke wijze doet. Dat vraagt om de juiste mensen op de juiste plek. Als HR-adviseur ondersteun jij leidinggevenden bij het uitvoeren van hun HR-taken.

Functie-inhoud

Je adviseert en coacht de leidinggevenden van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in de uitoefening van hun HR-taken en bent hun sparringpartner op het terrein van HR. Naast het faciliteren van een veilige werkomgeving en een goed werkklimaat, heb jij een actieve rol bij het implementeren van het HR-beleid van rijk, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en SCP binnen het SCP.

Je denkt mee over de ontwikkeling van een strategische personeelsplanning en speelt een belangrijke rol bij de uitbouw van de vlootschouw en een professionele toepassing van de HR-instrumenten. Naast het toetsen op de juiste toepassing van regelgeving en beleid, adviseer je over de afhandeling van arbeidsrechtelijke zaken. Je werkt nauw samen met je HR-collega’s van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de expertisecentra van het rijk.

Functie eisen

  • Je hebt een wo-diploma personeelswetenschappen of vergelijkbaar.
  • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring als HR-adviseur en bent ervaren in het ondersteunen en coachen van leidinggevenden in de uitoefening van hun HR-taken.
  • Je hebt kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht (ARAR), andere relevante wet- en regelgeving en het HR-beleid van het rijk.
  • Je bent organisatiesensitief en hebt gevoel voor (bestuurlijke) verhoudingen.
  • Je bent een stevige gesprekspartner en kunt snel schakelen op verschillende niveaus.
  • Je werkt voor het management, maar je kent de medewerkers en hebt oog voor hun belangen.
  • Je beschikt over een breed repertoire aan communicatieve vaardigheden en stijlen.

Meer informatie over de functie

Arbeidsvoorwaarden vacature

Salarisniveau: 11
Minimum salaris: € 2996  bruto per maand
Maximum salaris: € 4605 bruto per maand
(Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.)
Maximaal aantal uren per week: 28,8 (0,8 fte)

Dienstverband: Tijdelijke aanstelling van twee jaar

Bijzonderheden

Bij de reorganisatie van het Sociaal en Cultureel Planbureau in de zomer van 2017 is besloten gedurende twee jaar een HR-adviseur aan te stellen die de nieuwe leidinggevenden ondersteunt en coacht in de uitoefening van hun HR-taken. Bij de evaluatie van de reorganisatie wordt bekeken of de tijdelijke functie wordt omgezet in een vaste formatieplaats.

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

De organisatie

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) volgt, verklaart en verkent het sociaal en cultureel welzijn van inwoners in Nederland. Het SCP verricht de monitoring van onder meer de leefsituatie en kwaliteit van leven in Nederland, evalueert in dat kader het overheidsbeleid en verricht verkenningen ten behoeve van toekomstig beleid. Het SCP is een professionele organisatie die wetenschappelijk werkt en dat op onafhankelijke wijze doet. Als kennisinstelling van de overheid verricht het SCP beleidsrelevant wetenschappelijk onderzoek. Het Sociaal en Cultureel Planbureau valt formeel onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De afdeling

De stafafdeling Bedrijfsvoering adviseert en ondersteunt de directie van het Sociaal en Cultureel Planbureau bij de ontwikkeling en uitvoering van het integraal management. Daarnaast is Bedrijfsvoering verantwoordelijk voor een optimale ondersteuning van het primaire proces. Bedrijfsvoering bestaat uit: toepassing van het HRM-beleid, financieel beheer en advies, inkoop, informatievoorziening (bibliotheek en archief), ICT en informatiebeveiliging, webbeheer, communicatie en publicaties, management ondersteuning en directiesecretariaat, en huisvestingszaken

Werk-/denkniveau

WO

Meer informatie over de vacature:

Antoinette Knevel, hoofd bedrijfsvoering
e-mail: a.knevel@scp.nl
telefoon: 06 11585141

Meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Jenny Lekahena-de Wolf
e-mail: j.lekahena@scp.nl
telefoon: 06 11697065

Reageren (uitsluitend digitaal)

Je kunt tot 24 oktober reageren op deze vacature. Je kunt je brief richten aan mevrouw A. Knevel. Je sollicitatiebrief en cv , o.v.v. vacature SCP170113  uitsluitend digitaal insturen naar vacatures@scp.nl

Zie ook website Werken voor Nederland

Home / Organisatie / Vacatures en stages / Vacature: HR-adviseur - Senior adviseur bedrijfsvoering

Menu