logo

Researchmanager/datamanager

12 augustus 2017

Reageren is mogelijk tot 2 september 2017

Het Sociaal en Cultureel Planbureau volgt, verklaart en verkent het sociaal en cultureel welzijn van inwoners in Nederland. Data vervullen daarin een hoofdrol. Mede dankzij jouw expertise is het datamanagement op orde en beschikken onderzoekers over de juiste data en informatie over de kwaliteit ervan.

Functieomschrijving

Het beheren, documenteren en ontsluiten van onderzoeksdata: daar draait het om in jouw functie. Je controleert de kwaliteit van binnenkomende bestanden en bewerkt onderzoeksdata door het toepassen van de standaarden van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het harmoniseren van variabelen. Ook informeer je de onderzoekers over de inhoud en de kwaliteit van bestanden.

Daarnaast verken je de gebruiksmogelijkheden van open data en big data voor onderzoek van het SCP en ondersteun je onderzoekers bij het documenteren van het onderzoeksproces. Tot jouw aandachtsgebieden behoort ook het onderhouden van contacten met het Centraal Bureau voor de Statistiek, dataleveranciers, universiteiten en data-archieven. Je ontwikkelt en onderhoudt datamanagementsystemen, bevordert de zorgvuldige omgang met persoonsgegevens en bent verantwoordelijk voor het content management van de website en het intranet op het gebied van data en onderzoek.

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde academische opleiding.
Je hebt brede kennis van datamanagement, researchmanagement en databasetechnologie, bij voorkeur door promotie of aantoonbare ervaring op deze gebieden.
Je hebt bij voorkeur kennis van en affiniteit met sociaalwetenschappelijk onderzoek, surveymethodologie, ICT en de Algemene verordening gegevensbescherming.
Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
Je bent dienstverlenend ingesteld en vindt het belangrijk om data goed en zorgvuldig te beheren en te ontsluiten.

Meer informatie over de functie

Arbeidsvoorwaarden vacature

Salarisniveau: 11
Minimum salaris: €  2.996 bruto per maand
Maximum salaris: €  4.605 bruto per maand
(Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.)
Maximaal aantal uren per week: 28,8 (0,8 fte)
Dienstverband: vast (eventueel met een proeftijd van max 1 jaar)

Overige arbeidsvoorwaarden

Bovenop het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

De organisatie

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) volgt, verklaart en verkent het sociaal en cultureel welzijn van inwoners in Nederland. Het SCP verricht de monitoring van onder meer de leefsituatie en kwaliteit van leven in Nederland, evalueert in dat kader het overheidsbeleid en verricht verkenningen ten behoeve van toekomstig beleid. Het SCP is een professionele organisatie die wetenschappelijk werkt en dat op onafhankelijke wijze doet. Als kennisinstelling van de overheid verricht het SCP beleidsrelevant wetenschappelijk onderzoek. Het Sociaal en Cultureel Planbureau valt formeel onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Afdeling methodologie

De afdeling methodologie ontstaat per 1 september 2017 en draagt op verschillende manieren bij aan de kwaliteit van het SCP-onderzoek. Zij adviseert over en levert ondersteuning bij de kwaliteitsborging van het  SCP-onderzoek, bij de aanschaf en de documentatie van onderzoeksdata en bij het analyseren van gegevens. Het SCP gebruikt voor zijn onderzoek surveydata, maar ook registraties en kwalitatieve gegevens.

Werk-/denkniveau

Academisch

Meer informatie over de vacature:

Mw. dr. Ineke Stoop, hoofd afdeling methodologie
e-mail:  I.Stoop@scp.nl
Vanaf 21 augustus telefonisch bereikbaar: 0631774672

Meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Jenny Lekahena
e-mail: j.lekahena@scp.nl
telefoon: 0611697065

Reageren uitsluitend digitaal naar vacatures@scp.nl

Je kunt tot 2 september 2017 reageren op deze vacature. Je sollicitatiebrief en cv mailen naar vacatures@scp.nl. U kunt u brief richten aan mw. dr. I. Stoop o.v.v. vacature SCP170103

Home / Organisatie / Vacatures en stages / Researchmanager/datamanager

Menu