logo

Vacature: Medewerker Informatievoorziening

13 januari 2020

Reageren kan tot en met 23 januari

 

Functieomschrijving

Het beschikbaar stellen van (met name digitale) informatie aan de wetenschappelijk medewerkers van het SCP is één van de taken van de afdeling bedrijfsvoering. Hiervoor zijn wij op zoek naar een medewerker informatievoorziening die over gedegen kennis van beschikbare informatiebronnen, met name op het terrein van de sociale wetenschappen, beschikt en de onderzoekers van het SCP hierover informeert.

Kennis van zoekstrategieën is een vereiste. Je beantwoordt de dagelijkse vragen van medewerkers. Je volgt de ontwikkelingen op je vakgebied op de voet; zo hou je de ontwikkelingen rond de beschikbaarheid van digitale bronnen nauwlettend in de gaten en ben je op de hoogte van de werkwijze van digitale bronnen.

De bibliotheek van het SCP werkt nauw samen met de bibliotheken van het Planbureau van de Leefomgeving (PBL) en het Centraal Planbureau (CPB). De drie planbureaubibliotheken zijn deelnemer aan OCLC Worldcat. Samen met de twee informatiespecialisten van PBL en CPB, beheer je de catalogus, onderhoud je de contacten met OCLC en neem je deel aan gebruikersbijeenkomsten. Je neemt deel aan overlegvormen binnen het rijk over informatievoorziening.

Je onderhoudt contacten met je collega’s binnen het SCP over de collectievorming, waarbij de toegang tot digitale informatiebanken en wetenschappelijke tijdschriften de belangrijkste zijn. Je informeert je goed over de ontwikkelingen binnen het SCP en op het werkterrein van het SCP.  Je bent een vraagbaak op het gebied van informatievoorziening.

Werkzaamheden:

 • Je bent medeverantwoordelijk voor de vorming en het beheer van de bibliotheek onder andere de lopende abonnementen evt. digitale toegang.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheer voor de publieksvoorlichting mailbox.
 • Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van beleid t.a.v. de documentaire informatievoorziening.
 • Je verricht de meer complexe documentatiewerkzaamheden en zoekopdrachten.
 • Je onderhoudt het contact met CPB en PBL collega’s over de samenwerking bibliotheken.
 • Je beschrijft indien nodig de bibliotheekprocessen.
 • Je catalogiseert SCP-rapporten en geeft metadata mee voor de website.
 • Je kijkt naar ontwikkelingen in de informatievoorziening en toetst behoefte aan informatie van onze medewerkers.
 • Je voert het functioneel beheer over het bibliotheeksysteem WMS (OCLC).
 • Gezien de omvang van het SCP en de omvang van de afdeling ben je ook achtervang van de 2 andere medewerkers.
 • Tot slot heb je een secundaire taak in de vorm van documentenbeheer van het papieren en digitaal archief.

Functie-eisen

 • Je hebt MBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde opleiding die aansluit bij de functie (bijvoorbeeld: IDM; informatiespecialist);
 • Je bent een teamplayer, goed benaderbaar en helder communicerend;
 • Je kan zelfstandig werken en bent loyaal aan de organisatie;
 • Je hebt goede kennis van en ervaring met het werken met digitale informatiebronnen en van zoekstrategieën;
 • Je bent flexibel, klantgericht, en hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Meer informatie over de functie

Arbeidsvoorwaarden vacature
Salarisniveau:  8
Maandsalaris Min €2.605 – Max. €3.521 (bruto)
Minimaal aantal uren per week: 24
Maximaal aantal uren per week: 32
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Contractduur: 6 maanden

Omdat je in deze functie met vertrouwelijke informatie werkt, kunnen we tijdens de sollicitatieprocedure om referenties vragen en heb je om in dienst te treden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

De organisatie

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) volgt, verklaart en verkent het sociaal en cultureel welzijn van inwoners in Nederland. Het SCP verricht de monitoring van onder meer de leefsituatie en kwaliteit van leven in Nederland, evalueert in dat kader het overheidsbeleid en verricht verkenningen ten behoeve van toekomstig beleid. Als kennisinstelling van de overheid verricht het SCP beleidsrelevant onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Het Sociaal en Cultureel Planbureau valt formeel onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De afdeling

De stafafdeling bedrijfsvoering adviseert en ondersteunt het management van het SCP bij de ontwikkeling en uitvoering van het integraal management en is verantwoordelijk voor een optimale ondersteuning van het primaire proces.

Bedrijfsvoering bestaat uit: toepassing van het HRM-beleid, financieel beheer en advies, inkoop, informatievoorziening (bibliotheek en archief), ICT en informatiebeveiliging, (directie)secretariaat, en huisvestingszaken.

Meer informatie over de vacature:

Mevrouw K. Wilson (Senior Adviseur Bedrijfsvoering)
E-mail: k.wilson@scp.nl
Telefoon: 06 11 01 73 72

Reageren (uitsluitend digitaal naar vacatures@scp.nl)

Je kunt tot en met 23 januari 2020  reageren op deze vacature. Je kunt je sollicitatiebrief richten aan mevrouw Kirsty Wilson. Je brief en cv , o.v.v. vacature VWS200010 (SCP), uitsluitend digitaal insturen naar vacatures@scp.nl.

Zie ook website

Home / Organisatie / Vacatures en stages / Vacature: Medewerker Informatievoorziening

Menu