logo

Wetenschappelijk medewerker Inkomen en bestaanszekerheid

01 augustus 2018

Reageren kan tot 27 augustus a.s.

De onderzoeksresultaten van het Sociaal en Cultureel Planbureau vormen een belangrijke bron voor overheidsbeleid. Als wetenschappelijk medewerker versterk jij onze wetenschappelijke, maatschappelijke en beleidsrelevante betekenis en ons netwerk. Je verricht kwantitatief en kwalitatief onderzoek naar armoede in Nederland en draagt zo bij aan het sociaal en cultureel welzijn.

Functieomschrijving

Onderdeel van je onderzoek is het in beeld brengen van de mate waarin mensen (on)voldoende geëquipeerd zijn en (on)voldoende stimulans krijgen om zelf hun inkomenspositie te verbeteren. Ook werk je mee aan onderzoek naar de doeltreffendheid en doelmatigheid van beleid op het terrein van inkomen en sociale zekerheid en aan onderzoek naar ongelijkheid in Nederland. Het onderzoek is onderdeel van het programma Inkomen en Bestaanszekerheid, dat het niveau, de verdeling en de zekerheid van inkomen en de mate waarin deze een garantie bieden voor bestaanszekerheid in Nederland bestudeert.

De resultaten van je onderzoeken draag je uit via studies van het Sociaal en Cultureel Planbureau, (pers)bijeenkomsten, lezingen en artikelen in tijdschriften. Je draait je hand ook niet om voor deelname aan een openbare discussie over de implicaties van beleid voor het leven van burgers. Tot slot onderhoud je goede contacten met externe betrokken partijen, zoals departementen.

Functie-eisen

  • Je hebt een maatschappijwetenschappelijke opleiding afgerond en bent gepromoveerd.
  • Je hebt ruime ervaring in het zelfstandig verrichten van kwantitatief en/of kwalitatief onderzoek.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met onderzoek op het terrein van armoede, sociaal beleid en beleidsevaluaties.
  • Je bent in staat om onderzoeksuitkomsten op een heldere manier te verwoorden voor een breed publiek.
  • Je houdt er van om innovatief onderzoek op te zetten.
  • Je bent beleidssensitief en beschikt over een brede kennis van de sociale zekerheid.
  • Je kunt onderzoeksuitkomsten vertalen naar aanbevelingen voor het overheidsbeleid.
  • Je beschikt over projectmanagementvaardigheden en kunt goed met anderen samenwerken. Het gezamenlijk resultaat staat bij jou voorop.
  • Je beschikt over uitstekende presentatie- en redactionele vaardigheden.
  • Je bent een bevlogen en inspirerende collega met een onafhankelijke en vernieuwende instelling.

Arbeidsvoorwaarden vacature

Salarisniveau
schaal 12 €3.667 - €5.450
Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.

Dienstverband
Tijdelijke aanstelling voor 1 jaar
Max aantal uren: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Sociaal en Cultureel Planbureau

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) volgt, verklaart en verkent het sociaal en cultureel welzijn van inwoners in Nederland. Het SCP verricht de monitoring van onder meer de leefsituatie en kwaliteit van leven in Nederland, evalueert in dat kader het overheidsbeleid en verricht verkenningen ten behoeve van toekomstig beleid. Het SCP is een professionele organisatie die wetenschappelijk werkt en dat op onafhankelijke wijze doet. Als kennisinstelling van de overheid verricht het SCP beleidsrelevant wetenschappelijk onderzoek. Het Sociaal en Cultureel Planbureau valt formeel onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Programma Inkomen en bestaanszekerheid

Het programma Inkomen en Bestaanszekerheid bestudeert het niveau, de verdeling en de zekerheid van inkomen en de mate waarin deze een garantie bieden voor bestaanszekerheid in Nederland.

Werk-/denkniveau

Gepromoveerd

Meer informatie over de vacature:

De heer dr. B. Goderis, programmaleider
e-mail b.goderis@scp.nl
telefoon 06-15262491

Meer informatie over de sollicitatieprocedure:

Jenny Lekahena
e-mail j.lekahena@scp.nl
telefoon 06 11697065

Reageren (uitsluitend digitaal) tot 27 augustus 2018

Richt je brief aan dhr. dr. B. Goderis. Je sollicitatiebrief en cv , o.v.v. vacature  Wetenschappelijk medewerker Inkomen en bestaanszekerheid (VWS180133) uitsluitend digitaal insturen naar vacatures@scp.nl. De gesprekken in de eerste ronde zullen plaatsvinden op 4 en 6 september 2018 en de gesprekken in de tweede ronde op 13 september 2018.

Zie tevens website Werkenvoornederland.nl

Home / Organisatie / Vacatures en stages / Wetenschappelijk medewerker Inkomen en bestaanszekerheid

Menu