logo

Rapportage Jeugd 2000

Trajecten van jongeren naar zelfstandigheid

Rapportage Jeugd 2000
06 juli 2009, pdf, 614kB
Auteur(s)
Karin Wittebrood Saskia Keuzenkamp
Publicatiedatum
19 december 2000
Trefwoorden
Doelmatigheid
Aantal pagina's
244
ISBN/ISSN/anders
9037700284
Reeks
Publicatie
Volgnummer
2000-7

In deze Rapportage Jeugd 2000 ligt de nadruk op gebeurtenissen en situaties die zich voordoen in de overgang van jeugd naar volwassenheid. De indruk bestaat dat de veranderingen die de laatste decennia in de Nederlandse samenleving hebben plaatsgevonden van grote invloed zijn op de wijze waarop jongeren nu opgroeien. Door de toegenomen mogelijkheden op vrijwel alle levensterreinen zouden jongeren nu anders zelfstandig worden dan voorheen. Voor uiteenlopende gebieden is in deze rapportage nagegaan op welke wijze de huidige generatie jongeren zelfstandig wordt en in welke mate dit is veranderd.

Deze rapportage is een onderdeel van de Landelijke Jeugdmonitor. Om de twee jaar brengen het Sociaal en Cultureel Planbureau en het Centraal Bureau voor de Statistiek een publicatie uit.In deze Rapportage Jeugd 2000 ligt de nadruk op gebeurtenissen en situaties die zich voordoen in de overgang van jeugd naar volwassenheid. De indruk bestaat dat de veranderingen die de laatste decennia in de Nederlandse samenleving hebben plaatsgevonden van grote invloed zijn op de wijze waarop jongeren nu opgroeien. Door de toegenomen mogelijkheden op vrijwel alle levensterreinen zouden jongeren nu anders zelfstandig worden dan voorheen. Voor uiteenlopende gebieden is in deze rapportage nagegaan op welke wijze de huidige generatie jongeren zelfstandig wordt en in welke mate dit is veranderd.

Deze rapportage is een onderdeel van de Landelijke Jeugdmonitor. Om de twee jaar brengen het Sociaal en Cultureel Planbureau en het Centraal Bureau voor de Statistiek een publicatie uit.

Home / Publicaties / Alle publicaties / Publicaties 2000 / Rapportage Jeugd 2000

Menu