logo

Rapportage Sport 2003

Rapportage Sport 2003
25 juni 2009, pdf, 1MB
Auteur(s)
Koen Breedveld (red) Rob Goossens Maarten van Bottenburg Wil Ooijendijk Vincent Hildebrandt Maarten Stiggelbout Jo Lucassen Hugo van der Poel
Publicatiedatum
07 april 2003
Trefwoorden
Sport
Aantal pagina's
362
ISBN/ISSN/anders
9037701094
Reeks
Publicatie
Volgnummer
2003/4

De afgelopen decennia is de belangstelling voor de sport fors gegroeid. Het aantal sporters is sterk gestegen en de televisie is meer sport gaan uitzenden. De overheid heeft flink geïnvesteerd in de sport, niet in het minst omdat men oog kreeg voor de positieve betekenis die sport kan hebben voor de gezondheid, de sociale cohesie en de economie. Sport is een niet meer weg te denken onderdeel van de maatschappij en is inmiddels de grootste informele vrijetijdssector.

Ook in de sportwereld is het echter niet alles goud wat er blinkt. De belangstelling voor teamsporten lijkt af te nemen. Veel sporters zien af van het lidmaatschap aan sportverenigingen en van deelname aan wedstrijden. De komende decennia zal de sport het hoofd moeten bieden aan onder andere de vergrijzing en de individualisering. De sportwereld staat daarbij voor de opgave om te professionaliseren zonder afbreuk te doen aan haar identiteit. Rapportage Sport 2003 biedt het cijfermateriaal en de onderzoeksresultaten die nodig zijn voor een goede strategie.

Home / Publicaties / Alle publicaties / Publicaties 2003 / Rapportage Sport 2003

Menu