logo

Trouwen over de grens

Achtergronden van partnerkeuze van Turken en Marokkanen in Nederland

Trouwen over de grens
25 juni 2009, pdf, 628kB
Auteur(s)
Erna Hooghiemstra
Publicatiedatum
27 mei 2003
Trefwoorden
CultuurNiet-Westerse Migranten
Aantal pagina's
224
ISBN/ISSN/anders
903770087X
Reeks
Publicatie
Volgnummer
2003/5

Maar liefst driekwart van alle in Nederland woonachtige Turken en Marokkanen die op zoek zijn naar een huwelijkspartner, vindt de ware in het land van herkomst. Een opmerkelijk gegeven, in politiek maar zeker ook in wetenschappelijk opzicht. Het roept vragen op over toekomstige migratiestromen, integratie en de manier waarop de keuze van een partner tot stand komt.

In dit boek worden de feiten met betrekking tot trouwen over de grens op tafel gelegd. Het schept helderheid in de vele cijfers die in omloop zijn en biedt nieuwe inzichten in ontwikkelingen en verschillen tussen generaties.

Waar het boek vooral antwoord op geeft, is de vraag waarom zoveel Turken en Marokkanen kiezen voor een partner over de grens. Om daar achter te komen zijn ook jonge Turken en Marokkanen geïnterviewd. De vele citaten schetsen een levendig beeld van de wijze waarop hedendaagse jonge Turken en Marokkanen in Nederland omgaan met relaties. Jongeren die duidelijk op zoek zijn naar een eigen stijl. 'Ergens tussen die van onze ouders met een Europees tintje en de Europese met een tikje traditie in,' zegt een ondervraagde.

Home / Publicaties / Alle publicaties / Publicaties 2003 / Trouwen over de grens

Menu