logo

Vragen om hulp - samenvatting

Samenvatting van het onderzoeksrapport: vraagmodel verpleging en verzorging

Vragen om hulp-Samenvatting onderzoeksrapport
25 juni 2009, pdf, 186kB
Auteur(s)
Crétien van Campen Edwin van Gameren
Publicatiedatum
24 april 2003
Trefwoorden
Zorg
Aantal pagina's
32
ISBN/ISSN/anders
9037701337
Reeks
Onderzoeksrapport
Volgnummer
2003-7

Wie AWBZ-gefinancierde verpleging en verzorging wil, moet hierom vragen bij een regionaal indicatieorgaan (RIO). Het RIO bepaalt voor welke zorgdiensten mensen in aanmerking komen. Voor het eerst sinds de instelling van de RIO's in 1998 zijn op grote schaal registratiegegevens over hulpvragers beschikbaar gekomen.

Het SCP analyseerde bijna 30.000 cliƫntdossiers van RIO's om antwoord te krijgen op vragen als: Wie vragen er om verpleging en verzorging in Nederland? Welke zorgadviezen ontvangen ze? Wie maakt kans op welk advies? Hoe verandert de vraag in de tijd? En hoe snel keren hulpvragers terug bij een RIO? Op basis van de antwoorden op deze vragen is een model ontworpen dat de vraag naar verpleging en verzorging verklaart.

In het onderzoeksrapport Vragen om hulp. Vraagmodel verpleging en verzorging, komen de bovengenoemde onderwerpen uitgebreid aan bod. Deze uitgave geeft een samenvatting van de onderzoeksresultaten van dit rapport. Ook worden mogelijke toepassingen van de vraagmodellen gegeven, zoals een beslissingondersteunend systeem voor indicatieadviseurs, een plansysteem voor het RIO-management en toekomstscenario's voor beleidsmakers.

Home / Publicaties / Alle publicaties / Publicaties 2003 / Vragen om hulp - samenvatting

Menu