logo

Meedoen met beperkingen

Rapportage gehandicapten 2007

Meedoen met beperkingen
24 juni 2009, pdf, 1MB

Gerelateerde informatie

Auteur(s)
Mirjam de Klerk (red.)
Publicatiedatum
10 juli 2007
Trefwoorden
Mensen met een beperkingParticipatie
Aantal pagina's
238
ISBN/ISSN/anders
9789037703108
Reeks
Publicatie

Er zijn in Nederland ongeveer 1,7 miljoen zelfstandig wonende mensen met lichamelijke beperkingen. Deze zevende Rapportage gehandicapten geeft een overzicht van hun deelname aan de samenleving en hun leefomstandigheden, en vergelijkt deze met die van mensen zonder beperkingen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: de deelname aan betaalde arbeid, sociale en maatschappelijke participatie, deelname aan het onderwijs, de financiƫle positie, de woonsituatie en het gebruik van zorg en hulpmiddelen.
Zij die ernstig zijn beperkt, nemen niet alleen minder vaak deel aan de arbeidsmarkt dan degenen zonder beperkingen, ook de sociale en maatschappelijke participatie zoals bezoek van museum, theater of bioscoop is geringer. De verschillen tussen mensen met en zonder beperkingen zijn tussen 1995 en 2003 bovendien niet kleiner geworden.

Meedoen met beperkingen is de zevende in de reeks gehandicaptenrapportages die het Sociaal en Cultureel Planbureau uitbrengt op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Home / Publicaties / Alle publicaties / Publicaties 2007 / Meedoen met beperkingen

Menu