logo

Gewoon anders

Acceptatie van homoseksualiteit in Nederland

Gewoon anders
24 juni 2010, pdf, 750kB

Gerelateerde informatie

Auteur(s)
Journalistieke samenvatting door Karolien Bais
Publicatiedatum
24 juni 2010
Trefwoorden
DiscriminatieEmancipatieHomoseksualiteitSeksualiteit
Aantal pagina's
73
ISBN/ISSN/anders
978 90 377 0502 7
Reeks
Special
Volgnummer
57

Met enige regelmaat verschijnen er berichten in de media over geweld tegen homoseksuele mannen. Tegelijkertijd staat Nederland bekend als een zeer homotolerant land. De overgrote meerderheid van de bevolking vindt dat homoseksuelen vrij moeten zijn om hun leven te leiden zoals zij dat willen. Maar als twee mannen of twee vrouwen elkaar op straat zoenen stuit dat toch op veel weerstand.

Het kabinetsbeleid is erop gericht de acceptatie van homoseksualiteit in Nederland te vergroten. Op verzoek van het kabinet heeft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) een overzicht geschetst van de huidige stand van zaken. Hoe denkt de Nederlandse bevolking tegenwoordig over homoseksualiteit? Welke ontwikkelingen doen zich op dat terrein voor? En welke knelpunten zijn er? Op basis van onderzoek onder de algemene bevolking en onderzoek onder homo- en biseksuele mannen en vrouwen, jongens en meisjes is hiervan een gedetailleerd beeld geschetst.  

Deze publicatie is een journalistieke samenvatting van het rapport Steeds gewoner, nooit gewoon. Acceptatie van homoseksualiteit in Nederland.

Menu