logo

Sport: een leven lang

Rapportage sport 2010

Rapportage Sport 2010
24 november 2010, pdf, 9MB

Gerelateerde informatie

Auteur(s)
Annet Tiessen-Raaphorst Desirée Verbeek Jos de Haan Koen Breedveld (red.)
Publicatiedatum
14 december 2010
Trefwoorden
Sport
Aantal pagina's
268
ISBN/ISSN/anders
978 90 377 0504 1
Reeks
Publicatie
Volgnummer
2010-29
Uitgever
SCP, W.J.H. Mulier Instituut

Deze editie van Rapportage sport is helemaal toegespitst op een leven lang sporten. Sporten leek lange tijd een jongmenselijke activiteit. Ouderen hadden er niets te zoeken. Is dat nog steeds zo? Het blijkt dat sport steeds meer een activiteit is van alle leeftijdsgroepen. Dan hebben we het niet alleen over zelf actief deelnemen, maar ook over het bezoeken van wedstrijden, het volgen van sport via de media of het actief zijn als vrijwilliger.
Vanuit de overheid wordt ook ingezet op langer betrokken blijven bij sport. Daarvoor worden specifieke voorzieningen getroffen, zoals sport in de buitenschoolse opvang, schoolsport, bedrijfssport en seniorensport. Dit heeft gevolgen voor sportorganisaties en voor accommodaties. Deze Rapportage sport gaat hierop in en werpt ook een blik op de toekomst van de sportdeelname: als in 2028 de Spelen naar Nederland komen, doet dan iedereen aan sport?

Ter ere van de aanbieding van dit rapport is een filmpje gemaakt over de hardlopers op het omslag. Zij vertellen over hun leven lang sporten.

Home / Publicaties / Alle publicaties / Publicaties 2010 / Sport: een leven lang

Menu