logo

Nederland in een dag

Tijdsbesteding in Nederland vergeleken met die in vijftien andere Europese landen

Nederland in een dag
06 oktober 2011, pdf, 3MB

Gerelateerde informatie

Auteur(s)
Mariëlle Cloïn Carlijn Kamphuis Marjon Schols Annet Tiessen-Raaphorst Desirée Verbeek
Publicatiedatum
14 oktober 2011
Trefwoorden
InternationaalTijdsbesteding
Aantal pagina's
158
ISBN/ISSN/anders
978 90 377 0405 1
Reeks
Publicatie
Volgnummer
2011-30

Hoe gaan wij in Nederland met onze tijd om en is dat anders dan in andere landen? Zijn we een druk volk? Hoe staat het met de taakverdeling tussen vrouwen en mannen? Zijn we een sociaal volk, houden van gezelligheid met familie en vrienden of zijn we juist einzelgängers? Hoe 'beweeglijk' zijn we in vergelijking met andere landen, zowel letterlijk op het gebied van bewegen en sport als op het terrein van mobiliteit? In dit rapport komen deze en andere vragen aan bod. Het doel is licht te werpen op hoe Nederlanders hun tijd besteden en de verschillen en overeenkomsten daarin in vergelijking met andere Europeanen.
Tijdsbesteding omvat een breed scala aan onderwerpen. De onderwerpen die in dit rapport aan bod komen zijn: persoonlijke verzorging, onderwijs, arbeid, huishouden en kinderverzorging, het combineren van arbeid en zorg, mantelzorg, sociale contacten, vrijwilligerswerk, vrije tijd (o.a. tv-kijken, lezen, computeren, sport, cultuur/recreatie en hobby's) en mobiliteit.

De gegevens komen uit het Nederlandse Tijdsbestedingsonderzoek 2006 en uit de tijdsbestedingsonderzoeken van vijftien Europese landen die volgens dezelfde Europese richtlijnen zijn uitgevoerd.

Meer informatie:

  • Tijdsbestedingonderzoek

Home / Publicaties / Alle publicaties / Publicaties 2011 / Nederland in een dag

Menu