logo

Wonen, wijken en interventies

Krachtwijkenbeleid in perspectief

Wonen wijken en interventies
06 juni 2011, pdf, 1MB

Gerelateerde informatie

Auteur(s)
Karin Wittebrood Matthieu Permentier
Publicatiedatum
21 juni 2011
Trefwoorden
IntegratieLeefbaarheidVeiligheid
Aantal pagina's
125
ISBN/ISSN/anders
978 90 377 0065 7
Reeks
Publicatie
Volgnummer
2011-12

Het huidige wijkenbeleid richt zich op verbeteren van de positie van de aandachtswijken. Hoe staat het daar mee? Helpt herstructurering en de verkoop van sociale huurwoningen? Dragen meer groen en speelveldjes in de wijk bij aan een leefbare en veilige woonomgeving? En hoe gaat het met de bewoners van de wijk? Biedt een aandachtswijk voldoende mogelijkheden om te stijgen op de maatschappelijke en sociale ladder? En als dat inderdaad lukt: verlaten deze mensen dan de wijk? Deze en andere vragen komen in dit rapport aan de orde.

Deze studie is uitgevoerd op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Directoraat-Generaal Wonen, Wijken en Integratie.

Karin Wittebrood is senior wetenschappelijk onderzoeker bij de onderzoeksgroep Wonen, Leefbaarheid en Veiligheid van het SCP. Daarnaast is zij bijzonder hoogleraar Sociale veiligheid in de stedelijke publieke ruimte aan de Universiteit van Amsterdam.

Matthieu Permentier is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Wonen, Leefbaarheid en Veiligheid van het SCP. Hij houdt zich bezig met verhuisdynamiek in stadswijken en de effectiviteit van het wijkenbeleid.

Fenne Pinkster is docent/onderzoeker bij de afdeling Geografie, Planologie en Internationale ontwikkelingsstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij houdt zich onder meer bezig met onderzoek naar buurteffecten en de betekenis die de buurt heeft in het dagelijks leven van bewoners.

Home / Publicaties / Alle publicaties / Publicaties 2011 / Wonen, wijken en interventies

Menu