logo

Startklaar voor vier jaar

Een verkenning van publieke prestaties voor de kabinetsformatie 2012

Startklaar voor vier jaar
03 oktober 2012, pdf, 652kB

Gerelateerde informatie

Auteur(s)
Evert Pommer (red.)
Publicatiedatum
17 oktober 2012
Trefwoorden
Burger-overheid relatieCollectieve sectorMaatschappelijke ontwikkelingOpenbaar bestuurOverheidsbeleidOverheidsuitgavenPolitiekPublieke opinie
Aantal pagina's
138
ISBN/ISSN/anders
978 90 377 0640 6
Reeks
Publicatie
Volgnummer
2012-23

Ook beschikbaar als e-book (e-pub). Ga hiervoor bijvoorbeeld naar eBook.nl.

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) brengt voor iedere kabinetsformatie een verkenning (Memorandum) uit, dieĀ  inzicht geeft in de historische en toekomstige inzet van de beschikbare middelen voor publieke diensten. Ditmaal is gekozen voor een thematisch opzet, waarin de resultaten van SCP-onderzoek op een aantal belangrijke beleidsdossiers voor het voetlicht worden gebracht.

Het rapport bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat in op prestaties van de publieke dienstverlening in nationaal en internationaal perspectief, waarbij het accent ligt op de drie grootste publieke sectoren: zorg, onderwijs en veiligheid. Het tweede deel van het rapport bouwt hierop voort en gaat over opinies van burgers: wat vinden zij van de publieke dienstverlening en wat zijn hun opvattingen over de Europese Unie. Het derde deel gaat in op enkele onderwerpen die op dit moment in de politieke en maatschappelijke discussie een belangrijke rol spelen: immigratie en integratie, de arbeidsmarkt en de woningmarkt.

Home / Publicaties / Alle publicaties / Publicaties 2012 / Startklaar voor vier jaar

Menu