logo

Burn-out

Verbanden tussen emotionele uitputting, arbeidsmarktpositie en Het Nieuwe Werken

Burn-out
09 september 2014, pdf, 472kB

Gerelateerde informatie

Auteur(s)
Patricia van Echtelt (red.)
Publicatiedatum
11 september 2014
Trefwoorden
ArbeidsmarktpositieArbeidsongeschiktenGezondheidSociale problemen
ISBN/ISSN/anders
978 90 377 0723 6
Reeks
Publicatie
Volgnummer
2014-29
Deze publicatie is alleen elektronisch verkrijgbaar (downloaden van deze site)

Burn-out (ofwel: emotionele uitputting) komt relatief vaak voor: ongeveer één op de acht werknemers in Nederland heeft er last van. Het wordt dan ook gezien als een serieus maatschappelijk probleem dat beleidsmatig aandacht vergt. Dit rapport presenteert de resultaten van twee specifieke analyses over burn-out. Ten eerste gaan we na wat het effect is van emotionele uitputting op de loopbaan van werknemers. Ten tweede brengen we in kaart wat de relatie is tussen Het Nieuwe Werken en emotionele uitputting. Voor het laatste onderdeel is samengewerkt met de Radboud Universiteit Nijmegen en TNO.
De resultaten van deze twee analyses zijn deels eerder gepubliceerd in een themanummer van het Tijdschrift voor Arbeidsvraagstukken (2013, nr. 3). Door middel van deze beknopte SCP-publicatie maken we deze resultaten voor het beleid en voor het bredere publiek bruikbaar en toegankelijk.

Patricia van Echtelt is werkzaam bij de sector Arbeid en Publieke Voorzieningen (APV) van het SCP. Zij houdt zich bezig met onderzoek op het terrein van arbeid en sociale zekerheid.

 

Menu