logo

De acceptatie van homoseksualiteit door etnische en religieuze groepen in Nederland

De acceptatie van homoseksualiteit door etnische en religieuze groepen in Nederland_web
30 oktober 2014, pdf, 3MB

Gerelateerde informatie

Auteur(s)
Willem Huijnk
Publicatiedatum
05 december 2014
Trefwoorden
EmancipatieHomoseksualiteitNiet-Westerse MigrantenReligie
Aantal pagina's
109
ISBN/ISSN/anders
978 90 377 0704 5
Reeks
Publicatie
Volgnummer
2014-32

Alhoewel de acceptatie van homoseksualiteit in Nederland internationaal vergeleken groot is, zijn er ook hier bepaalde groepen voor wie deze acceptatie niet vanzelfsprekend is. Om hier een beter beeld van te krijgen is op verzoek van de Directie Emancipatie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) deze verkennende studie uitgevoerd.

Het doel van de studie is om op basis van bestaande data een beeld te geven van de acceptatie van homoseksualiteit en de ontwikkeling daarvan binnen zoveel mogelijk verschillende etnische en religieuze groepen. Tevens wordt de vraag gesteld hoe – in het licht van de bevindingen uit deze studie – in de toekomst onderzoek kan worden gedaan naar homoacceptatie in religieuze en etnische kringen.

Willem Huijnk is werkzaam als wetenschappelijk medewerker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau. Hij doet met name onderzoek naar de integratie van minderheden in Nederland.

Home / Publicaties / Alle publicaties / Publicaties 2014 / De acceptatie van homoseksualiteit door etnische en religieuze groepen in Nederland

Menu