logo

Kwesties voor het kiezen

Analyses van enkele maatschappelijke thema’s voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017

Kwesties voor het kiezen
pdf, 1MB

Gerelateerde informatie

Publicatiedatum
13 februari 2017
Trefwoorden
Maatschappelijke ontwikkelingPensioenenPolitiekSociale problemenVeiligheidZorg
ISBN/ISSN/anders
978 90 377 0770 0
Reeks
Publicatie
Volgnummer
2017-9

Verschenen als elektronische publicatie; niet verkrijgbaar in gedrukte versie.

In deze publicatie analyseert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) enkele maatschappelijke kwesties die voor burgers van belang zijn, en die naar verwachting een rol zullen spelen in de campagne rond de Tweede Kamerverkiezingen van dit jaar en de daarop volgende kabinetsformatie.

Tussen 1986 en 2012 bracht het SCP het Memorandum Quartaire Sector uit, dat vooral gericht was op trendmatige ontwikkelingen in de publieke dienstverlening en na de verkiezing ter beschikking werd gesteld aan de informateur.  Hieraan was soms een overzicht van de standpunten van de politieke partijen toegevoegd. Ook werd regelmatig gekeken naar de preferenties en (inkomens)gevolgen van voorgenomen beleid voor burgers. De Memoranda werden na de totstandkoming van het nieuwe kabinet openbaar gemaakt.

De huidige publicatie borduurt voort op deze reeks. Het accent ligt ditmaal op de verdieping, maar anders dan voorheen betrekt het SCP de programma’s van politieke partijen in de analyse. Ook worden de bevindingen al voor de verkiezingen uitgebracht, zodat ze een bredere doelgroep kunnen bereiken en op transparante wijze bij kunnen dragen aan de beleidsdiscussie.

Home / Publicaties / Alle publicaties / Publicaties 2017 / Kwesties voor het kiezen

Menu