Dr. J. (Jeanet) Kullberg

Dr. J. (Jeanet) Kullberg

Functie
Senior wetenschappelijk medewerker
Specialisme
Wonen, leefbaarheid en leefstijlen
Werkt bij
Programma Lokaal. Het sociaal domein en de kracht van de lokale verzorgingsstaat
Telefoonnummer
06 11 84 04 30
E-mailadres
j.kullberg@scp.nl

Jeanet Kullberg (1961) studeerde Sociale en Historische Geografie aan de Universiteit Utrecht. Daarna werkte ze bij onderzoeksinstituut OTB in Delft. Daar promoveerde ze op de woonlastenproblematiek van sociale minima. Ook deed ze veel lokaal volkshuisvestingsonderzoek, onder andere naar woonruimteverdeling, huurschuld, woonoverlast en woningontwerp en -beheer.

Woonvoorkeuren

Sinds 2002 werkt Jeanet bij het SCP. Ze houdt zich bezig met landelijk onderzoek naar woonvoorkeuren en woonomstandigheden. Van de bevolking als geheel en van specifieke groepen, zoals ouderen, jongeren en minderheden. Ze maakt deel uit van de Advisory Board van het internationale tijdschrift Housing Studies en van de redactie van het Tijdschrift voor de Volkshuisvesting.

Beknopte bibliografie

  • Jeanet Kullberg (2016) Tussen groen en grijs. Een verkenning van tuinen en tuinieren in Nederland.
  • Kullberg, Jeanet, Lonneke van Noije, Esther van den Berg, Wouter Mensink, Malika Igalla, m.m.v. Hanneke Posthumus (2015) Betrokken wijken. Ervaringen van bewoners en professionals met wijkverbetering in vier (voormalige) aandachtswijken.
  • Kullberg, J. (2011). Buurttuinen: seizoensgebonden banden in de publieke ruimte. In: E. van den Bergh, P. van Houwelingen en J. de Hart (red.). Informele groepen. Verkenningen van eigentijdse bronnen van sociale cohesie (p. 130-150). Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau.
  • Kullberg, J. en J. Iedema (2010). Generaties op de woningmarkt (hoofdstuk 17). In: A.van de Broek, R. Bronneman-Helmers en V. Veldheer. Wisseling van de wacht. Generaties in Nederland. Sociaal en Cultureel Rapport 2010. Den Haag: SCP. Kullberg, J. en I. Kulu-Glasgow (2009). Building Inclusion. Housing and Integration of Ethnic Minorities in the Netherlands. Den Haag: SCP/WODC
  • Kullberg, J. en I. Kulu-Glasgow (2009). Building Inclusion. Housing and Integration of Ethnic Minorities in the Netherlands. Den Haag: SCP/WODC.