Drs. I.L. (Ingrid) Ooms
Beeld: Valerie Kuypers

Drs. I.L. (Ingrid) Ooms

Functie
Wetenschappelijk medewerker
Specialisme
Publieke sector, sociaal domein, toekomstonderzoek
Werkt bij
Programma De diverse bevolking van Nederland. Samenleven nu en in de toekomst
E-mailadres
i.ooms@scp.nl

Ingrid Ooms studeerde Econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tussen 1984 en 1996 was ze verbonden aan verschillende onderzoeksinstituten waarbij ze kwantitatief onderzoek deed op (voornamelijk) het terrein van de woningmarkt. Sinds 1997 werkt Ingrid voor het SCP. Ze werkte aan diverse projecten mee. De laatste jaren doet ze vooral onderzoek op het terrein van de publieke sector en de decentralisaties in het sociaal domein. In haar huidige programma werkt ze mee aan toekomstonderzoek.

Beknopte bibliografie

  • Schellingerhout, Roelof, Evelien Eggink, Jeroen Boelhouwer en Ingrid Ooms (2021). Voorzieningen in 3D. Gebruik van voorzieningen in het sociaal domein 2015-2019 vanuit verschillende perspectieven: personen, huishoudens, regio’s en trends. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP-publicatie 2021-18).
  • Schellingerhout, Roelof, Ingrid Ooms, Evelien Eggink en Jeroen Boelhouwer (2020). Jeugdhulp in de wijk. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP-publicatie 2020-1)
  • Eggink, Evelien, Ingrid Ooms, Lisa Putman, Michiel Ras, Ab van der Torre en Sytske Wierda (2018). Publiek voorzien. Ontwikkelingen in de uitgaven en dienstverlening van 27 publieke voorzieningen. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau
  • Ooms, Ingrid, Klarita Sadiraj en Evert Pommer (2017). Regionale verschillen in het sociaal domein: voorzieningengebruik nader verklaard. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP-publicatie 2017-24)
  • Pommer, Evert en Ingrid Ooms (2016). Gemeentelijke prestaties gemeten. Een vooronderzoek naar de meting van prestaties van de lokale overheid op gemeentelijk niveau. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP-publicatie 2016-25)