dr. M. A. W. (Mark) Reijnders
Beeld: ©Arenda Oomen

dr. M. A. W. (Mark) Reijnders

Functie
Wetenschappelijk medewerker
Werkt bij
Lokaal sociaal domein
E-mailadres
m.reijnders@scp.nl

Mark Reijnders studeerde Politicologie en Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. In 2020 promoveerde hij bij het Instituut Bestuurskunde (Universiteit Leiden) op zijn kwalitatieve onderzoek naar vraagverlegenheid in het sociaal domein, oftewel: de problemen die hulpbehoevenden ervaren met het vragen om hulp en ondersteuning.

Sinds 2021 werkt hij bij het SCP als onderzoeker bij het programma Lokaal: het sociaal domein en de kracht van de lokale verzorgingsstaat.

Beknopte bibliografie

  • Reijnders, Mark (2020). Non-take-up of social support and the implications for social policies (Proefschrift). Leiden: Universiteit Leiden

  • Verbeek-Oudijk, Debbie, Sarah Hardus, Andries van den Broek en Mark Reijnders (red.) (2023). Sociale en Culturele Ontwikkelingen. Stand van Nederland 2023. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau.
  • Reijnders, Mark, Freek Bucx, Roelof Schellingerhout en Evelien Eggink (2023). Adequate ondersteuning van mensen in kwetsbare situaties, in: Verbeek-Oudijk, Debbie, Sarah Hardus, Andries van den Broek en Mark Reijnders (2023) Notities Sociale en Culturele Ontwikkelingen. Stand van Nederland 2023. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau.