Prof. dr. J.C. (Cok) Vrooman

Prof. dr. J.C. (Cok) Vrooman

Functie
senior wetenschappelijk medewerker
Specialisme
Verzorgingsstaat, sociale zekerheid, arbeidsmarkt, ongelijkheid, armoede, sociale uitsluiting, landenvergelijkend onderzoek, sociale netwerken
Telefoonnummer
06 11 58 51 36
E-mailadres
c.vrooman@scp.nl

Na zijn studie Sociologie werkte Cok Vrooman als wetenschappelijk medewerker bij de Erasmus Universiteit en de Sociale Verzekeringsraad. Hij promoveerde aan de Universiteit van Tilburg (2009, cum laude). Bij het SCP is hij verantwoordelijk voor het strategisch perspectief De veranderende verzorgingsstaat. Eerder was hij onder meer sectorhoofd en redacteur van het Sociaal en Cultureel Rapport. Cok werkt één dag per week als bijzonder hoogleraar Sociale Zekerheid en Participatie aan de Universiteit Utrecht, en is daarnaast o.a. lid van de Reclame Code Commissie.

Maatschappelijke effecten van instituties

Coks belangstelling gaat vooral uit naar de analyse van de maatschappelijke effecten van formele en informele instituties (de ‘spelregels’ in de samenleving). Daarbij doet Cok beleidsgericht onderzoek naar ongelijkheid, armoede, uitsluiting, sociale netwerken, gezondheid en uiteenlopende aspecten van de arbeidsmarkt en de sociale zekerheid.

Beknopte bibliografie