Nieuwe publicatie: Sociale en Culturele Ontwikkelingen 2024

Via deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van het verschijnen van nieuwe publicaties van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Koersen op kwaliteit van de samenleving. Sociale en Culturele Ontwikkelingen 2024

Oproep SCP: Heb oog voor ongelijkheid in de samenleving bij politieke keuzes

In de Voorjaarsnota maakt het demissionaire kabinet financiële keuzes op terreinen als asiel en migratie, wonen, klimaat en de zorg. Waar gaat meer of juist minder geld naartoe? In een nieuw rapport schetst het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) hoe het gaat met de Nederlandse samenleving en hoe politieke keuzes kunnen bijdragen aan een goede kwaliteit van de samenleving. Het laat zien dat keuzes heel verschillend uitpakken voor groepen mensen en hoe het kabinet keuzes kan maken die bijdragen aan de kwaliteit van de samenleving.

Het rapport Koersen op kwaliteit van de samenleving. Sociale en Culturele Ontwikkelingen 2024 dat vandaag verschijnt, schetst allereerst hoe het met Nederland en haar inwoners gaat. Naast deze ‘stand van het land’ geeft het rapport inzicht in de gevolgen van politieke keuzes rond vier grote uitdagingen waar we in Nederland voor staan: duurzaamheid, asiel en migratie, zorg en bestaanszekerheid. Hoe pakken deze keuzes uit voor Nederlanders, afhankelijk van hun persoonlijke situatie?

Sociale en Culturele Ontwikkelingen 2024

Beeld: ©Tineke Dijkstra