‘Me-We’: jonge mantelzorgers in Europa

Me-we staat voor mentaal welbevinden. Er is nog onvoldoende bekend hoe jonge mantelzorgers ondersteund kunnen worden bij de zorg voor een naaste. Vanaf begin 2018 tot voorjaar 2021 verzamelen we samen met Vilans en buitenlandse partners kennis over jonge mantelzorgers in Nederland en Europa.

Samenwerking

We onderzoeken hoe zij omgaan met stress en hoe zij het beste ondersteund kunnen worden. Met deze gegevens ontwikkelen we online interventies die hen kunnen helpen. Dit doen we door continu samen te werken met jonge mantelzorgers en stakeholders zoals zorgprofessionals en docenten. De interventies worden ontwikkeld en getest in zes Europese landen. De opgedane kennis en resultaten worden toegankelijk gemaakt voor stakeholders op nationaal, Europees en internationaal niveau.

Over Me-We

Het Me-We project wordt gefinancierd door de Europese Unie vanuit het Horizon 2020 programma. Partners van het project zijn Linnaeus University, Eurocarers, University of Ljubjana, Kalaidos University, Incra, University of Sussex, Carerstrust, Anziani e non solo en vanuit Nederland het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en Vilans, die samenwerken in dit project. De focus ligt op de ontwikkeling van succesvolle strategieën die het mentaal welbevinden van jonge mantelzorgers kunnen verbeteren.

Meer informatie vindt u op deze website.

Contact

Wilt u meer weten over dit onderzoek? Neem dan contact op met Alice de Boer.