55-plussers en seksuele oriëntatie

Ervaringen van lesbische, homoseksuele, biseksuele en heteroseksuele 55-plussers.

Auteur(s): Jantine van Lisdonk, Lisette Kuyper.
ISBN/ISSN/anders: 978 90 377 0766 3.

Dit rapport gaat over lesbische, homoseksuele en biseksuele (LHB) 55-plussers in Nederland. We kijken naar overeenkomsten en verschillen tussen LHB en heteroseksuele 55-plussers in sociale participatie, welzijn en verwachtingen omtrent toekomstige (mantel)zorg. Ook gaat het in op een aantal zaken die alleen bij LHB 55-plussers een rol spelen, zoals het meemaken van negatieve reacties, het wel of niet open zijn over je oriëntatie en verwachtingen die LHB’s hebben over de LHB-vriendelijkheid van de zorg.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Directie Emancipatie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Gebruikte databestanden

Lesbische, homoseksuele en biseksuele jongeren (LHBJ)