logo

Publicaties

Onderzoek van het SCP resulteert meestal in een of meer publicaties. Deze publicaties kunt u zowel bestellen (via de (internet)boekhandel) als downloaden (gratis). Lees hier hoe u een publicatie vindt, en welke extra's de site u biedt.

Titel zoeken

  • Zoekt u een specifieke publicatie? Maak dan gebruik van Zoek publicatie.

  • Bladert u liever door onze titels heen? Raadpleeg dan Alle publicaties, alfabetisch gerangschikt per jaar.

  • Wilt u weten welk rapport er over of na een bepaald SCP-onderzoek is verschenen? Ga dan naar de beschrijving van het onderzoek op deze site. Kijk bij onderzoek of bij de verantwoordelijke onderzoeksgroep.

Verschenen voor 1997

Ons complete online archief van publicaties gaat terug tot 1997. Een paar eerdere publicaties zijn eveneens in pdf beschikbaar maar voor de meeste oudere publicaties kunt u doorgaans terecht bij de (universiteits)bibliotheek. Ook via de openbare bibliotheken zijn onze publicaties aan te vragen.

Nog niet verschenen

De lijst van recente publicaties is chronologisch, het totaaloverzicht van alle publicaties per jaar is alfabetisch geordend. Kijk voor titels die nog niet zijn verschenen, maar wel op komst zijn bij Aankomende publicaties. Of neem een abonnement op de attenderingsservice, en krijg bericht bij het verschijnen van nieuwe publicaties van het SCP. Ook kunt u zich via RSS abonneren op de nieuwste publicaties.

Samenvattingen

Bent u vooral geïnteresseerd in de grote lijnen van een rapport? Lees dan het persbericht en de samenvatting. Deze vindt u op de webpagina van de publicatie.

Extra informatie

Op de webpagina van een publicatie vindt u soms extra informatie. Bijvoorbeeld bijlagen die niet in de papieren uitgave zijn opgenomen. Ook worden soms documenten toegevoegd die dieper op de materie ingaan.

Twee belangrijkste SCP-uitgaven

Het SCP is vooral bekend om twee publicaties: het Sociaal en Cultureel Rapport en De sociale staat van Nederland. Beide rapporten verschijnen tweejaarlijks. Het Sociaal en Cultureel Rapport in de even jaren, De sociale staat van Nederland in de oneven.

Home / Publicaties

Menu