Een week in kaart aangepast

Vandaag verschenen: aangepaste versie van de publicatie Een week in kaart.

De publicatie Een week in kaart uit 2017 is enigszins aangepast.

Door de publicatie aan te passen sluit deze beter aan op het onderzoek naar tijdsbesteding Alle ballen in de lucht, dat eind 2018 verscheen.
Het gaat dan om aanpassingen zoals de indeling van de activiteiten waaraan mensen hun tijd besteden en de indeling in verschillende levensfasen. De cijfers wijken daarmee enigszins af van de vorige versie; de conclusies en inzichten zijn niet veranderd.

Over de publicatie

In Een week in kaart staat het Tijdsbestedingsonderzoek (TBO) uit 2016 centraal: bijna 1900 Nederlanders hielden gedurende één week in een dagboek hun activiteiten bij.

Op basis van deze gegevens schetsten de onderzoekers de tijdsbesteding van Nederlanders in het algemeen, voor verschillende groepen en levensfasen en ontwikkelingen in het afgelopen decennium.

Een week in kaart is een digitale publicatie (‘card stack’), opgebouwd uit diverse op zichzelf staande kaarten die steeds een aspect van onze tijdsbesteding beschrijven.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over deze publicatie en de aanpassingen? Dan kunt u contact opnemen met Anne Roeters, telefoon 06 11 41 82 23 of via e-mail: a.roeters@scp.nl of met Freek Bucx, telefoon 06 15 21 45 76 of via e-mail: f.bucx@scp.nl.