Ineke Stoop onderscheiden met ‘life time achievement award’

Een erkenning vanuit de European Survey Research Association voor haar bijdragen aan methodologische vraagstukken aan de Europese onderzoekgemeenschap.

Op de ‘European Survey Research Association (ESRA) conferentie’ 2019 in Zagred heeft dr. Ineke Stoop, voormalig hoofd methodologie van het SCP, een keynote speech gegeven voor maar liefst 900 aanwezigen.
 

Ze ontving vervolgens de life time achievement award for outstanding service van het ESRA. Een prestigieuze prijs voor haar bijdragen aan het veld van survey methodologie.

Ineke Stoop studeerde methoden en technieken van onderzoek in de psychologie aan de Universiteit Leiden en promoveerde in Utrecht. Stoop werkte als wetenschappelijk onderzoeker bij de Universiteit Leiden en bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ze was sinds 1990 hoofd van de afdeling methodologie. Stoop hield zich bij het SCP vooral bezig met de kwaliteit van data en onderzoek naar nonrespons. Ze was Deputy Director Methodological van het European Social Survey en voorzitter van European Statistical Advisory Committee (ESAC).

Sinds juli 2019 is ze met pensioen.