SCP zoekt leden voor Commissie Wetenschappelijke Integriteit

Het SCP is op zoek naar nieuwe leden voor de Commissie Wetenschappelijke Integriteit (CWI).

De CWI onderzoekt klachten over (vermoede) schending van de wetenschappelijke integriteit en brengt daarover advies uit aan de verantwoordelijke directie. De commissie is opgesteld naar aanleiding van de Klachtenregeling Wetenschappelijke Integriteit (KWI). Naast het SCP, maken ook het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving gebruik van de commissie.

Voor de huidige commissie zijn we op zoek naar een voorzitter en minimaal twee andere leden. Kandidaten zijn wetenschappers met veel onderzoekservaring die een onbesproken wetenschappelijke reputatie genieten. Bij voorkeur hebben de kandidaten ervaring met beleidsonderzoek en is ten minste één van hen jurist. Bekijk de vacature voor meer informatie.