Kennissymposium De menselijke staat

Het is niet meer mogelijk om u voor dit Kennissymposium aan te melden.

Het Sociaal en Cultureel Planbureau organiseert maandagmiddag 30 mei voor beleidsmakers en professionals betrokken bij de uitvoering en ontwikkeling van beleid het kennissymposium ‘De menselijke staat’.

Bent u beleidsmaker of beleidsbeïnvloeder en heeft u interesse in dit kennissymposium? Meld u dan snel aan via deze link. Hierna hoort u zo spoedig mogelijk of er een plek voor u beschikbaar is.

Groepje mensen maakt een selfie op straat
Beeld: ©ANP

Over dit symposium
De grote maatschappelijke kwesties van deze tijd vragen om een overheid die betrouwbaar en effectief is. Er wordt daarom veelvuldig ingezet op maatwerk, mensgericht werken en de menselijke maat in beleid. Maar, wat betekent dit nu in de praktijk? Wat vraagt dit van de overheid en van mensen zelf? En welke kennis en inzichten zijn voorhanden om dit te vertalen naar succesvol beleid?

Tijdens het kennissymposium deelt het SCP kennis en inzichten over de rol van burgerperspectieven en mensbeelden bij het vormen en uitvoeren van beleid. We laten zien hoe verschillende verwachtingen en aannames je soms op het verkeerde been zetten en ver afstaan van de realiteit. Hoe kunt u als beleidsmaker en politicus beter rekening houden met mensen in al hun variëteit? Mensen zijn namelijk geen definitie in een wet of beleidsplan, maar veelzijdig, soms verrassend of juist onzichtbaar, en betrokken. Tijdens dit kennissymposium willen we graag met deelnemers en externe sprekers in gesprek gaan over kansen voor effectief en gedragen beleid.  

Tijd: 12.30 tot 16.15 uur
Locatie: Amare Den Haag