Cijfers over welvaart, opleidingsniveau en arbeid per wijk voortaan te vinden op cbs.nl

Tot 2019 publiceerde het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) een score die de sociaal-economische status van een wijk weergaf. Deze gaf inzicht in de welvaart, opleidingsniveau en arbeidsmarktdeelname van mensen in de wijk. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft deze werkzaamheden overgenomen. Een geüpdatete versie van de score is nu te vinden op de website van het CBS. 

Statusscores per wijk

De score geeft in één oogopslag weer hoe de gemeente, wijk of buurt scoort ten opzichte van andere gemeenten, wijken of buurten. Beleidsmakers en andere geïnteresseerden krijgen met de score een handvat om bijvoorbeeld ontwikkelingen in een wijk over een aantal jaar te volgen. 
Meer informatie over de nieuwe scores is te vinden op de pagina Statusscore per wijk en buurt op basis van welvaart, opleidingsniveau en arbeid (cbs.nl). De scores zelf zijn te vinden op CBS StatLine. Daar is naast de totaalscore per wijk ook de score voor de afzonderlijke delen (welvaart, opleiding en arbeid) te vinden.