Werken bij het SCP?

Het SCP zoekt regelmatig nieuwe medewerkers. Samen werken we aan wetenschappelijke onderzoeken die er toe doen. We brengen de ontwikkelingen in het overheidsbeleid in kaart. En we brengen deze in relatie tot het dagelijks leven van de Nederlandse bevolking. Op deze pagina vind je vacatures en praktische informatie over het werken bij het SCP.

Arbeidsvoorwaarden

De Rijksoverheid is een verantwoordelijk werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. De arbeidsvoorwaarden voor rijksambtenaren zijn van toepassing op medewerkers van het SCP. Naast een mooi salaris bieden wij een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB maak je keuzes die passen bij je eigen wensen, afgestemd op je persoonlijke levensfase en doelen.

De arbeidsvoorwaarden voor rijksmedewerkers zijn vastgelegd in de CAO Rijk. Hierin staan ook alle bepalingen over salaris, toeslagen en vergoedingen. De website van P-Direkt biedt een toegankelijk overzicht van de arbeidsvoorwaarden en rechtspositie voor rijkspersoneel.

We werken standaard met een 36-urige werkweek, die je in overleg op verschillende manier kunt invullen. Met de 36-urige werkweek krijg je 144 uur vakantieverlof. Bij een volledige arbeidsduur kunt u per week maximaal vier uur extra werken om compensatie-uren op te bouwen die u kunt opnemen als verlof.

Verder is telewerken mogelijk, kun je parttime werken en is ouderschapsverlof goed geregeld.

Het SCP stimuleert opleiding en ontwikkeling van medewerkers.  Je salaris wordt vastgesteld volgens CAO-Rijk.

Meer info is ook te vinden op Werken voor Nederland.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Het SCP verricht onafhankelijk onderzoek voor alle departementen, maar valt formeel onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De medewerkers van het SCP zijn daarom als rijksambtenaar in dienst van het ministerie van VWS.

Contact

Het SCP neemt geen open sollicitaties voor werk, stage of trainees in behandeling. Vacatures worden altijd op deze website geplaatst.

Heb je een vraag over de sollicitatieprocedure? Stuur een mail naar Eveline Hadewegg Scheffer.