Gelukkig ouder worden in een veranderende samenleving

Een pleidooi voor zingeving en creativiteit

Auteur: Crétien van Campen
ISBN: 978 90 377 0946 9

Gelukkig ouder worden in een veranderende samenleving
Beeld: Geralt | Pixabay.com

Tijdens de coronacrisis hebben tal van nieuwe creatieve bijeenkomsten met ouderen het daglicht gezien. Door de gezondheidsbeschermende maatregelen dreigt hun wereld klein te worden. Nu de anderhalvemetersamenleving langer gaat duren, zullen creatieve oplossingen gevraagd worden om ouderen betrokken te houden. Naast de zorg voor de gezondheid vraagt het leven ook om plezier, betekenisvolle contacten en zinvol meedoen aan de samenleving.

Het essay ‘Gelukkig ouder worden in een veranderende samenleving’ nodigt uit na te denken welke creatieve oplossingen en initiatieven mogelijk en nodig zijn, zodat mensen gezond èn zinvol ouder kunnen worden.

Zie ook

Gebruikte databestanden