Dr. Maja Djundeva
Beeld: Arenda Oomen

Dr. Maja Djundeva

Functie
Wetenschappelijk Medewerker
Specialisme
Waarden en zingeving
Werkt bij
Programma Nederland internationaal

Maja Djundeva (1986) heeft sociologie aan de Ss. Cyril en Methodius Universiteit Skopje gestudeerd. Na het behalen van een master in sociologie aan het Universiteit van Oxford is zij gestart met promotieonderzoek bij de Interuniversity Center for Social Science Theory and Methodology (ICS). Maja is gepromoveerd in sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (2016). Haar proefschrift richtte zich op de familieverbanden en sociale netwerken van oudere mensen in verschillende Europese verzorgingsstaten voor gezond ouder worden in een levensloopperspectief. 

In de periode 2015-2020 heeft Maja onderzoek verricht naar de mentale en fysieke gezondheid van ouderen, intergenerationele solidariteit, langdurige zorg beleid, eenzaamheid, leeftijdssegregatie, leefvormen en sociale netwerken van ouderen en mensen met een migratieachtergrond als postdoctoraal onderzoeker bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

In 2020 werkte Maja bij het SCP aan meerdere projecten rondom integratie en diversiteit. Sinds 2021 doet Maja onderzoek naar Europese solidariteit bij het SCP-programma Nederland Internationaal.
 

Bibliografie