De sociale staat van Nederland 2018

In De sociale staat van Nederland (SSN) beschrijft het Sociaal en Cultureel Planbureau sinds 2001 hoe het gaat met de Nederlandse bevolking en welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van onderwijs, arbeid, inkomen, gezondheid, vrijetijdsbesteding, maatschappelijke participatie, sociale veiligheid en wonen.

Auteurs: Annemarie Wennekers, Jeroen Boelhouwer, Cretien van Campen, Rob Bijl
ISBN/ISSN/anders: 978 90 377 0885 1.

Bij deze publicatie waren de volgende auteurs betrokken:
Rob Bijl, Jeroen Boelhouwer, Andries van den Broek, Cretien van Campen, Paul Dekker, Pepijn van Houwelingen, Kasia Karpinska, Sjoerd Kooiker, Jeanet Kullberg, Anna Maria Marangos, Ralf Maslowski, Lonneke van Noije, Ine Pulles, Michiel Ras, Josje den Ridder, Anne Roeters, Annemarie Wennekers en Jean Marie Wildeboer Schut.

De objectieve leefsituatie komt aan bod, maar ook hoe Nederlanders zelf vinden dat het gaat. Hoe tevreden zijn zij over verschillende aspecten van hun leven en hoe kijken ze naar de maatschappij en politiek.

In de oneven jaren verschijnt de gebruikelijke uitgebreide rapportage van de SSN en in de even jaren wordt deze afgewisseld met een beknopte digitale publicatie.

In de digitale publicatie van De sociale staat van Nederland 2018 wordt een aantal kernindicatoren in kaart wordt gebracht. Gelijktijdig beschrijven we op basis van deze kernindicatoren in De sociale staat van Nederland 2018 | Hoofdlijnen de belangrijkste ontwikkelingen in de kwaliteit van leven van Nederlanders in de afgelopen 10 jaar.

Gebruikte databestanden